Assessment (post-test), 1. earthquakes are a phenomenon in japan, indonesia. and therefore the philippines. why is that so?, A. japan, indonesia, and therefore the philippines are poaitioned near the equator., B. japan, indonesia, and also the philippines are located within the pacific ring of fire side. , C. japan, indonesia and also the philippines are circled by seas., D. japan, indonesia, and also the philippines are thought archipelagic countries., 2. what will most are anticipated to occur every moment a fault slips?, A. there will be no movement in the slightest degree. , B. the rocks are held together., C. the rocka will swiftly slip and can create and earthquake., D. there will be moving immediately, “3. scientists use alternative ways to seek out if a fault is active. which one isnt included?”, “A. scientists checked the countrys account.”, B. scientists observed the environment., C. scientists created a fault model, D. scientists studied the past and present vibrations, “4. an earthquake happens along a line. which of the subsequent isnt true about faults?”, A.it is found toward land., B. it is where fault cyclone start. , C. it will be found under the ocean. , “D. it is an opportunity within the earths crust.”, 5.what does one call the spot above the main focus on surface of the earth?, A. crust , B. wave , C. epicenter, D. magnitude, 6. which of the subsequent refera to the place where the earthquakes start?, A. fault plane , B. focus , C. fault, D. epicenter, “7. what office in our country thats answerable for monitoring and observing earthquake and tsunami occurrence?”, A. department of environment and natural resources (DENR), B. philippines institute of volcanology and seismology ( PHILVOLCS ), C. philippine atmospheric, geophysical and astronomical services adiministration ( PAGASA ), D. department of food and authority (DFA), 8. not every fault movement beneath the ocean will produce a tsunami. which of the subsequent fault movements will lead to such an occurrence?, A. string movement , B. vertical movement , C. sideward movement , D. horizontal movement, 9. what does one call the phenomoenon that refers to the fast movement between two sides of a fault wherein the friction is overcome leading to a suddem movement or shaking of the ground?, A.stick-bend , B. stick-vibrate, C. stick-slip, D. stick-shake, 10. when the tsunami reaches the shore what could happen?, A. the wave accelerates and grows tall., B. the wave breaks down., C. the wave races., 11. what is the term wont to describe intensity VII?, A. devastating , B. strong , C . very strong, D. destructive, 12. the release of energy of an earthquake refers to?, A. focus , B. epicenter, C. intensity, D. magnitude, 13. which of the subsequent is / are true about tsunamis?, A. it is associate with tides. , B. it is because of the upward movement of rock at the seafloor., C. it is a large wave. , D. friction causes a delay within the movement od tbe bottom?, “14. energy from the within the world makes the bottom move. which of the subsequent is that the reason why theres no movement right away?”, A. there is no movement immediately thanks to the bending of the rock., B. the rapid release of energy causes a delay within the movement of the bottom., C. there is no movement instantly thanks to the vibrations of the rocks., 15. scientists use other ways to explain how powerful an earthquake is. which method refers to noting the results of the earthquake on people, structure, and also the surroundings?, A. intensity , B. focus , C. magnitude, D. eepicenter, Answers:, 1.B, 2.D, 3.A, 4.B, 5.C, 6.B, 7.C, 8.D, 9.C, 10.A, 11.D, 12.D, 13.C, 14.B, 15.A

Posted on


Assessment (post-test)


1. earthquakes are a phenomenon in japan, indonesia. and therefore the philippines. why is that so?
A. japan, indonesia, and therefore the philippines are poaitioned near the equator.
B. japan, indonesia, and also the philippines are located within the pacific ring of fire side.
C. japan, indonesia and also the philippines are circled by seas.
D. japan, indonesia, and also the philippines are thought archipelagic countries.

2. what will most are anticipated to occur every moment a fault slips?
A. there will be no movement in the slightest degree.
B. the rocks are held together.
C. the rocka will swiftly slip and can create and earthquake.
D. there will be moving immediately

3. scientists use alternative ways to seek out if a fault is active. which one isnt included?
A. scientists checked the countrys account.
B. scientists observed the environment.
C. scientists created a fault model
D. scientists studied the past and present vibrations

4. an earthquake happens along a line. which of the subsequent isnt true about faults?
A.it is found toward land.
B. it is where fault cyclone start.
C. it will be found under the ocean.
D. it is an opportunity within the earths crust.

5.what does one call the spot above the main focus on surface of the earth?
A. crust
B. wave
C. epicenter
D. magnitude

6. which of the subsequent refera to the place where the earthquakes start?
A. fault plane
B. focus
C. fault
D. epicenter

7. what office in our country thats answerable for monitoring and observing earthquake and tsunami occurrence?
A. department of environment and natural resources (DENR)
B. philippines institute of volcanology and seismology ( PHILVOLCS )
C. philippine atmospheric, geophysical and astronomical services adiministration ( PAGASA )
D. department of food and authority (DFA)

8. not every fault movement beneath the ocean will produce a tsunami. which of the subsequent fault movements will lead to such an occurrence?
A. string movement
B. vertical movement
C. sideward movement
D. horizontal movement

9. what does one call the phenomoenon that refers to the fast movement between two sides of a fault wherein the friction is overcome leading to a suddem movement or shaking of the ground?
A.stick-bend
B. stick-vibrate
C. stick-slip
D. stick-shake

10. when the tsunami reaches the shore what could happen?
A. the wave accelerates and grows tall.
B. the wave breaks down.
C. the wave races.

11. what is the term wont to describe intensity VII?
A. devastating
B. strong
C . very strong
D. destructive

12. the release of energy of an earthquake refers to?
A. focus
B. epicenter
C. intensity
D. magnitude

13. which of the subsequent is / are true about tsunamis?
A. it is associate with tides.
B. it is because of the upward movement of rock at the seafloor.
C. it is a large wave.
D. friction causes a delay within the movement od tbe bottom?

14. energy from the within the world makes the bottom move. which of the subsequent is that the reason why theres no movement right away?
A. there is no movement immediately thanks to the bending of the rock.
B. the rapid release of energy causes a delay within the movement of the bottom.
C. there is no movement instantly thanks to the vibrations of the rocks.

15. scientists use other ways to explain how powerful an earthquake is. which method refers to noting the results of the earthquake on people, structure, and also the surroundings?
A. intensity
B. focus
C. magnitude
D. eepicenter

Answers:
1.B
2.D
3.A
4.B
5.C
6.B
7.C
8.D
9.C
10.A
11.D
12.D
13.C
14.B
15.A

Answer:

1. A

2.C or D

3.A

4.A

5.C

6.D

Explanation:

1. The Pacific Ring of Fire stretches across 15 more countries including Indonesia, New Zealand, Papa New Guinea, Philippines, Japan, United States, Chile, Canada, Guatemala, Russia and Peru etc

2.Depends on the stracture or the location

3.sciencetists can use all kind of gadgets to use to predict and observe the specific locations.

A fault model is an engineering model of something that could go wrong in the construction or operation of a piece of equipment. Such models can be used to predict the consequences of a given fault.

4.Toward is a word usually used for derection

5.The hypocenter is the point within the earth where an earthquake rupture starts. The epicenter is the point directly above it at the surface of the Earth. Also commonly termed the focus.

this is all I can do for now

I need to sleep


Leave a Reply

Your email address will not be published.